Pravna

Psihološka

Radionica

Kontakt

 

Zaklada

Naša je zadaća poticati sjećanja na slavne povijesne dane obrane Republike Hrvatske, da ih dokumentirano zabilježimo, obznanimo i da zajedništvom iskažemo zahvalu svim žrtvama.

Zaklada

Zaklada Sunčica

aktivnosti koje provodi zaklada

Izvještaj o radu 2017

izvjestaj-2017
  Download PDF File Here ​

Manifestacija Hrvatsko nacionalno blago - štand

Manifestacija Hrvatsko nacionalno blago - štand

Želimo Vas obavijestiti da je Zaklada Sunčica zalaganjem g. Vlade Marića, člana Upravnog odbora Zaklade dobila svoj štand na manifestaciji Hrvatsko nacionalno blago na Europskom trgu u trajanju od 30.05. – 03.07.2016.
Pozivamo Vas da posjetite štand u Cesarčevoj ulici na kojem žene iz Vukovara, za koje skrbi Zaklada, svaki dan od 10.00 – 20.00 h prodaju svoje radove sa kreativnih radionica.
Svojim dolaskom dat ćete podršku žrtvama koje radom u kreativnim radionicama održavaju zajedništvo i u zajedništvu prevladavaju posljedice proživljenih ratnih stradanja.

FOLLOW UP „Ja sam mnogo više od moje traume“

FOLLOW UP „Ja sam mnogo više od moje traume“

U razdoblju 24. – 27. travnja 2016. g. Zaklada Sunčica organizirala je i održala prvi dio „follow up“ programa za osobe koje su prošle cjelogodišnji program „Ja sam mnogo više od moje traume“.
Praćenje odnosno follow up ima za svrhu pratiti programom osnaženo i ojačano zdravlje, razvijanje boljeg odnosa prema sebi i svom tijelu, na razvoj samopoštovanja, samosvijesti, na bolju komunikaciju s okolinom te kvalitetnije sudjelovanje u životu zajednice. Za sve mnogo znači ponovni susret, okupljanje u kontekstu tretmana i učenja, mogućnost za podsjećanje i osnaživanje na već naučeno. Kroz „follow up“ je prošlo 9 osoba s područja Vukovara, Petrinje i Karlovca. Drugi dio „follow up“ planiran je za listopad 2016.g.

Uskrs 2016

Uskrs 2016

Sretan i blagoslovljen Uskrs žele vam Zaklada „Sunčica“ i udruga Žene u Domovinskom ratu

Sastanak s Vojvotkinjom od Cornwalla u Osijeku 15.03.2016.

Sastanak s Vojvotkinjom od Cornwalla u Osijeku  15.03.2016.

Vojvotkinja od Cornwalla tijekom svog posjeta Hrvatskoj, u Osijeku se sastala s osobama koje rade sa žrtvama seksualnog nasilja u ratu. Sastanku su prisustvovale Ružica Ramljak, Zaklada „ Sunčica“, Višnja Mišin, odvjetnica, Marijana Senjak, predsjednica Povjerenstva za dodjeljivanje statusa žrtve.

Prenijela sam Vojvotkinji sve što je učinjeno u radu sa žrtvama. Naglašeno je da je od izuzetnog značaja promijeniti pristup žrtvi a ne čekati da se same jave. Prezentiran je i program psihološkog osnaživanja koji je osmišljen u udruzi Žene u Domovinskom ratu, te rad na otvaranju pitanja statusa žrtava i uspjehu izrade Zakonskog okvira kojim žrtve dobivaju svoja pripadajuća prava

„Činite veliku stvar, čestitam vam na odličnom i hvale vrijednom poslu koji radite, hvala vam za to.“ – poručila je Vojvotkinja nakon prenesenih iskustava rada sa žrtvama.

Nastavi čitati