Pravna

Psihološka

Radionica

Kontakt

 

Zaklada

Naša je zadaća poticati sjećanja na slavne povijesne dane obrane Republike Hrvatske, da ih dokumentirano zabilježimo, obznanimo i da zajedništvom iskažemo zahvalu svim žrtvama.

Zaklada

Zaklada Sunčica

aktivnosti koje provodi zaklada

Sastanak s Vojvotkinjom od Cornwalla u Osijeku 15.03.2016.

vojvotkinja camille u osijeku

Vojvotkinja od Cornwalla tijekom svog posjeta Hrvatskoj, u Osijeku se sastala s osobama koje rade sa žrtvama seksualnog nasilja u ratu. Sastanku su prisustvovale Ružica Ramljak, Zaklada „ Sunčica“, Višnja Mišin, odvjetnica, Marijana Senjak, predsjednica Povjerenstva za dodjeljivanje statusa žrtve.

Prenijela sam Vojvotkinji sve što je učinjeno u radu sa žrtvama. Naglašeno je da je od izuzetnog značaja promijeniti pristup žrtvi a ne čekati da se same jave. Prezentiran je i program psihološkog osnaživanja koji je osmišljen u udruzi Žene u Domovinskom ratu, te rad na otvaranju pitanja statusa žrtava i uspjehu izrade Zakonskog okvira kojim žrtve dobivaju svoja pripadajuća prava

„Činite veliku stvar, čestitam vam na odličnom i hvale vrijednom poslu koji radite, hvala vam za to.“ – poručila je Vojvotkinja nakon prenesenih iskustava rada sa žrtvama.

Predala sam Vojvotkinji knjigu i film „Sunčica“ te knjigu zapisa žena o doprinosu obrani Hrvatske, „Snaga ljubavi – činiti dobro“ na engleskom jeziku, udruge Žene u Domovinskom ratu, kao i prezentaciju psihološkog programa „Ja sam mnogo više od moje traume“.

Ružica Ramljak, Zaklada „Sunčica“, voditelj ureda