Pravna

Psihološka

Radionica

Kontakt

 

Zaklada

Naša je zadaća poticati sjećanja na slavne povijesne dane obrane Republike Hrvatske, da ih dokumentirano zabilježimo, obznanimo i da zajedništvom iskažemo zahvalu svim žrtvama.

Zaklada

Udruga Žene u Domovinskom ratu provela je pilot projekt Sunčica, modul 1 i 2.
Program „Ja sam mnogo više od moje traume“ financiran je od strane UNDP-ovog ureda u Zagrebu i Ministarstva branitelja kroz natječaj za programe. Program je obuhvatio dvije grupe po 8 osoba. Nakon završetka provedena je evaluacija koja je pokazala iznimne rezultate u poboljšanju kvalitete i općeg stanja žrtava.

Zaklada Sunčica, ovisno o financijskim sredstvima, nastaviti će s provođenjem projekta.

Opis programa „Sunčica“:
1. Modul: „ Ja vjerujem“ – stjecanje odnosa povjerenja sa žrtvom traume, provedba inicijalnog intervjua sa žrtvom traume, prikupljanje svjedočanstava (dio prikupljenih svjedočanstava objavljen je u knjizi „Sunčica“ i istoimenom dokumentarnom filmu
2. Modul: „Ja sam mnogo više od moje traume“ – jačanje i osvješćivanje zdravih dijelova osobe: povratak samosvijesti, samopoštovanja i samopouzdanja traumatizirane osobe, stjecanje nove perspektive u životnim situacijama i problemima. „Ja sam mnogo više od moje traume“ je sustavno - integrativan program pomoći osobama koje su bile žrtve ratnog silovanja i zlostavljanja. Program je u cijelosti usmjeren na osnaživanje i jačanje zdravlja korisnika, na razvijanje boljeg odnosa prema sebi i svom tijelu, na razvoj samopoštovanja, samosvjesnosti i samoodgovornosti, na bolju komunikaciju s okolinom i kvalitetno sudjelovanje u životu zajednice.

Program modula osmislio je tim terapeuta pod vodstvom koordinatorice tima dr.sc. Branke Devčić (sistemske konstelacije).
Ostali članovi tima: Hrvoje Vitturi (Fedenkrais), Gordana Kastrapeli (NLP), Emina Simunić (psihoterapija), Zvonka Tomasović (osteopatija).