Pravna

Psihološka

Radionica

Kontakt

 

Zaklada

Naša je zadaća poticati sjećanja na slavne povijesne dane obrane Republike Hrvatske, da ih dokumentirano zabilježimo, obznanimo i da zajedništvom iskažemo zahvalu svim žrtvama.

Zaklada

Udruga Žene u Domovinskom ratu osnovana je 2006. godine.
Godinu dana ranije, na inicijativu gđe. Marije Slišković, prikupljeni su zapisi žena grada Zagreba s izdavačem Parvus d.o.o. Bilo je očigledno da će posao biti obilan i zahtjevan te da će ga trebati voditi institucionalno.
Osnovana je udruga Žene u Domovinskom ratu. Zbog međunarodnog političkog pritiska izjednačavanja agresora i žrtve bilo je važno suprostaviti se istinitim zapisima o vremenu agresije i obrane. Zapisi trebaju budućim generacijama prenijeti snagu zajedništva u obrani domovine.

Naša je zadaća poticati sjećanja na slavne povijesne dane obrane Republike Hrvatske, da ih dokumentirano zabilježimo, obznanimo i da zajedništvom iskažemo zahvalu svim žrtvama. U knjižnom obliku objavljena su svjedočanstva žena Zagreba, Osijeka, Zadra, Siska, Petrinje, Škabrnje, Vukovara. Kompilaciju svih izdanja objavili smo na engleskom i španjolskom.
Knjiga Olge Carević, Snaga prijateljstva, objavljena je kao pozitivan primjer pripadnice srpske manjine u iskazivanju svoje privrženosti Domovini Hrvatskoj.

 

knjiga ciniti dobro pocetna   Snaga prijateljstva  Činiti dobro - Zadar  Činiti dobro  - Vukovar

 

O stradanju u Domovinskom ratu prikupljena su svjedočanstva žrtava nad kojima je izvršen ratni zločin silovanja i 2011. godine objavljena su u knjizi „Sunčica“.

Sunčica

 

FILM
Dokumentarno igrani film „ Sunčica“ – prema knjizi „Sunčica“ redatelja Nikole Kneza. Film je snimljen u koprodukciji s Ifilmsom, Houston, Texas, 2013. godine. Na međunarodnom filmskom festivalu Worldfest Houston dobio je Platinum Remi nagradu. Prikazan je na Fulbrightovoj konferenciji u Washingtonu 2014. godine te na mnogim sveučilištima u SAD-u. Ministarstvo obrane u programu obuke o zaštiti ljudskih prava prikazuje film Sunčica

Film Sunčica

 

Dokumentarno igrani film „Ćelija za doktoricu“- prema kazivanju doktorice vukovarske ratne bolnice, primarius dr. Sadike Biluš, redatelj Nikola Knez.